Usein kysytyt kysymykset

Mitä ovat anime ja manga?

Anime ja manga ovat alun perin japaninkielisiä sanoja, joista anime tarkoittaa suomeksi animaatiota ja manga sarjakuvaa.  Länsimaissa, etenkien fanien keskuudessa, kyseiset termit ovat vakiintuneet tarkoittamaan nimenomaan japanilaista animaatiota ja sarjakuvaa.

Mikä Omake on?

Omake on rekisteröitynyt yhdistys, joka pyrkii levittämään ja tukemaan japanilaisen animaation sekä sarjakuvan harrastusta Suomessa. Kerhon toiminta keskittyy  Pohjois-Suomen ja erityisesti Oulun alueelle.

Omaken säännölliseen toimintaan kuuluu kuukausittain järjestettävä videoilta, kuukausittaiset hallituksen kokoukset, ajoittain miittejä sekä jokasyksyinen, yksi- tai kaksipäiväinen harrastustapahtuma Animeseminaari. Kerho järjestää epäsäännöllisesti myös muuta toimintaa.

Valtakunnallisella tasolla Omake kuuluu japanilaisen populaarikulttuurin harrastajien epäviralliseen kattojärjestöön, Animeunioniin.

Millaisia jäseniä Omakessa on?

Omakeen kuuluu kaikenikäisiä jäseniä. Nuorimmat ovat noin 14-vuotiaita ja vanhimmat harrastajat ovat yli neljäkymmenen, mutta suurin osa aktiiveista on kuitenkin parikymppisiä. Lähes kaikki aktiiviset jäsenet asuvat Oulun seudulla, mutta jäseniä löytyy ympäri maan aina Lapista Etelä-Suomeen saakka.

Ovatko Omaken tapahtumat kaikille avoimia, vaikkei olisikaan jäsen?

Tavallaan kyllä. Kerhon järjestämiin tapahtumiin saa tulla muutamalle tutustumiskäynnille ennen kuin tekee päätöksen jäseneksi liittymisestä.

Miten Omakeen liitytään ja mitä hyötyä siitä on?

Kerhoon liittymisestä kerrotaan tarkemmin Jäseneksi-sivulla.

Millaisia tapahtumia Omake järjestää?

Omaken järjestämät tapahtumatyypit on esitelty Jäseneksi-sivulla.

Mistä Oulussa saa japanilaista sarjakuvaa ja animaatiota?

Oulussa japanilaista sarjakuvaa eli mangaa myyvät Fantasiapelit (Rautatienkatu 10), jossa tarjonta on enimmäkseen englanniksi, Akateeminen kirjakauppa sekä Suomalainen kirjakauppa. Suomeksi käännettyä mangaa saa hyvin varustetuista lehtipisteistä ja tavarataloista. Käytettyjä mangapokkareita voi metsästää esimerkiksi Isokatu 37:ssa sijaitsevasta antikvariaatista. Suomeksi tekstitettyä japanilaista animaatiota sekä elokuvia myydään esimerkiksi tavarataloissa.

Mistä saan lisää tietoa Omaken järjestämistä tapahtumista?

Tule rohkeasti paikan päälle tutustumaan vaikka jo seuraavaan videoiltaan! Hallituslaiset ja kokeneemmat jäsenetkin vastaavat mielellään kerhoa koskeviin kysymyksiin.

Kuinka vaihdan sähköpostiosoitteeni postituslistalle?

Ota yhteyttä sähköpostitse Omaken jäsenvastaavaan ja ilmoita hänelle nimesi, jäsennumerosi sekä vanha ja uusi sähköpostiosoitteesi. Jäsenvastaavan yhteystiedot löydät hallituksen tiedoista.

Comments are closed.