Jäseneksi

Miten voin liittyä Omakeen?

Jäseneksi voi liittyä täyttämällä jäsenhakemuksen, palauttamalla sen kerhon jäsenvastaavalle tai lähettämällä sen sähköpostiimme, maksamalla viiden euron suuruisen (5€) liittymismaksun sekä viiden euron (5€) vuosijäsenmaksun kuluvalta vuodelta.

Huomio! Alle 15-vuotiailta jäseniltä vaadimme huoltajan allekirjoituksen jäsenhakemukseen. Tässä tapauksessa hakemus kannattaa täyttää jo ennen Omaken tapahtumaan saapumista.  Mikäli et voi jostain syystä tulostaa lomaketta, voit saada sellaisen hallituksen jäseneltä Omaken tapahtumissa.

 

Jäsenmaksun voi maksaa joko käteisellä Omaken jäsenvastaavalle tai suoraan tilille (OP):

IBAN: FI59 5741 3620 2882 30

BIC: OKOYFIHH

 

Uutena jäsenenä tilille maksettaessa viestiosaan tulee mainita hakevansa OMAKEn jäseneksi, voimassaoleva sähköpostiosoite sekä oma nimi ellei se tule maksajan tilin nimestä selville.

 

Vanhana jäsenenä tilille maksettaessa tulee viestiosaan laittaa jäsenkortista löytyvä jäsennumero ja voimassa oleva sähköpostiosoite. Jos maksajana on joku muu kuin varsinainen jäsen, niin viestiin pitää laittaa myös jäsenen nimi.

 

Käteismaksu hoituu näppärimmin jossain Omaken tapahtumassa, kuten jäsentapaamisessa tai videoilloissa.

 

Kannatusjäsen
Kannatusjäsen on Omake ry.:n toimintaa tukeva henkilö tai yhteisö, jonka etuudet ja jäsenyyden kesto on  sama kuin muilla jäsenillä. Vuosijäsenmaksu on kannatusjäseniltä 20 €:a, jonka lisäksi tulee maksaa 40€:n liittymismaksu. Kannatusjäseneksi liittymällä saa loistavan mahdollisuuden kannattaa ja tukea kerhon toimintaa, vaikkei pääsisi tai ehtisi mukaan itse kerhon tapahtumiin.

Mitä hyötyä Omakeen liittymisestä on?

Omaken jäsenenä saat osallistua kaikkiin kerhon järjestämiin tapahtumiin 🙂 Erilaisia tapahtumatyyppejä ja niiden ominaispiirteitä on lueteltu hieman alempana.

Toisena näkyvänä (ja erityisesti lompakossa tuntuvana) etuna on -10% alennus jokaisesta Oulun Fantasiapelit –liikkeestä ostetusta anime- ja mangatuotteesta. Omaken jäsen voi lunastaa tämän edun voimassaolevalla jäsenkortilla ja alennus on voimassa vain Oulun Fantasiapelit –liikkeessä.

Kolmantena etuna on oikeus alennukseen vieraillessa Ranuan Japanitalolla. Kesäkauden normaali lippu aikuisille on 10 euroa, mutta näyttämällä Omaken jäsenkorttia saat siihen 2 euron opiskelija- tai eläkeläisalennuksen.

 

Millaisia tapahtumia Omake järjestää?

Omake järjestää säännöllisesti jäsentapaamisia eli miittejä, peli-iltoja sekä videoiltoja. Muuhun toimintaan on kuulunut mm. saunailtoja, piknikkejä kesällä, elokuvissa käyntiä ja japaniteemaista kokkailua. Hallitus ottaa mielellään vastaan ideoita ja ehdotuksia sekä palautetta.

  • Miitit ja peli-illat

Omake järjestää jäsenilleen mm. miittejä ja muita tapaamisia, joista ilmoitetaan erikseen sähköpostilla ja Facebook-sivuillamme. Ilmoituksessa mainitaan tietenkin kokoontumispaikka ja aika. Miitit järjestetään usein Puolivälinkankaan nuorisotalolla (Mielikintie 7) tai Syynimaalla sijaitsevalla Tiedonkaari 6:n kerhohuoneella. Kokoonnumme toki muuallakin, erityisesti kesäisin sään salliessa.

  • Videoillat

Omake järjestää jäsenilleen kerran kuussa videoiltoja, joissa esitetään japanilaista animaatiota eli animea. Videoillat ovat tyypillisesti noin kuusi tuntia pitkiä tapahtumia ja ne järjestetään lähes aina lauantaisin. Vuoden aikana järjestetään kerran tai pari myös pidempi, läpi yön kestävä niin kutsuttu allnighter, jossa sarjoja ja elokuvia katsellaan yön yli urakalla.
Kunkin vuoden aikana esitettävistä sarjoista järjestetään äänestys ja tulokset katsottavista sarjoista ilmoitetaan ennen ensimmäistä syksyn videoiltaa. Kerhon hallitus valitsee videoiltojen sisällön mahdollisimman monipuoliseksi kokonaisuudeksi, jotta jokaiselle löytyisi mieluista katsottavaa.
Kerhon jäsenet tuovat videoiltoihin yleensä myös mangaa luettavaksi, ja paikalla on myös valikoima Omaken omistamia lautapelejä. Videoillat toimivat epävirallisella nyyttikestiperiaatteella – osallistujat tuovat tilaisuuteen jotain syötävää tai juotavaa kaikkien nautittavaksi.
Koska videoillat järjestetään useimmiten nuorisotiloissa, on alkoholin käyttö ehdottomasti kielletty. Tätä valvotaan tiukasti, koska nuorisotilojen menetys merkitsee myös videoiltojen loppumista kokonaan.

  • Saunaillat

Omake järjestää saunailtoja harvakseltaan ja silloinkin vain hyvistä syistä, kuten kerhon vuosijuhlia juhliakseen. Näissä tapahtumissa jätetään harrastustoiminta hieman vähemmälle ja keskitytään enemmän vapaamuotoiseen seurusteluun sekä hauskanpitoon.
Tapahtuman kuvaukseen sopivasti sauna on kuumana, joten oman pyyhkeen mukaan ottaminen on erittäin suositeltavaa. Koska Omakeen kuuluu monenikäisiä jäseniä, ei alkoholin nauttiminen suurissa määrin ole tässäkään tapahtumassa suotavaa, mutta pari saunakaljaa toki voi ottaa mukaan. Siispä järki käteen ja pää kylmänä, mutta mieli korkealla tässäkin tapahtumassa. Saunomisen lisäksi iltoihin kuuluu mukavaa rupattelua sekä videoiden katselua.

Minulla on vielä kysyttävää!

Tarkista, löytyisikö vastaus Usein Kysytyistä Kysymyksistä tai ota yhteyttä esimerkiksi kerhon jäsenvastaavaan. Voit myös kerätä rohkeutesi ja tulla ihmettelemään johonkin tapahtumistamme, emme me pure :3

Comments are closed.