Kysymykset

💫USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mitä ovat anime ja manga?

Anime ja manga ovat alkujaan japaninkielisiä sanoja, joista anime tarkoittaa suomeksi animaatiota ja manga sarjakuvaa.  Länsimaissa, etenkien harrastajien keskuudessa, kyseiset termit ovat vakiintuneet tarkoittamaan nimenomaan japanilaista animaatiota ja sarjakuvaa.

Mikä ihme kerho tämä on?

Oulun manga- ja animekerho OMAKE ry on rekisteröitynyt yhdistys, joka pyrkii levittämään ja tukemaan japanilaisen animaation sekä sarjakuvan harrastusta Suomessa. Kerhon toiminta keskittyy Pohjois-Suomen ja erityisesti Oulun alueelle.
Omake on sanana japania, ja se suomeksi tarkoittaa ekstraa tai lisuketta.
OMAKE:n säännölliseen toimintaan kuuluu videoillat joka kuukausi, järjestökokoukset, miittejä sekä yksi- tai kaksipäiväinen jäsenten yhteistyössä tehty harrastustapahtuma Animeseminaari. Kerho järjestää ajoittain myös muuta toimintaa. Valtakunnallisella tasolla OMAKE kuuluu japanilaisen populaarikulttuurin harrastajien epäviralliseen kattojärjestöön, Animeunioniin.

Millaisia jäseniä OMAKE:ssa on?

OMAKE:ssa on kaikenikäisiä jäseniä. Nuorimmat ovat hieman yli yläkouluikäisiä ja vanhimmat harrastajat ovat reilusti kolmenkymmenen, mutta suurin osa aktiiveista on kuitenkin tämän väliltä. Lähes kaikki aktiiviset jäsenet asuvat Oulun seudulla, mutta jäseniä löytyy ympäri maan aina Lapista ja Etelä-Suomeenkin saakka.

Ovatko OMAKE:n tapahtumat kaikille avoimia, vaikkei olisikaan jäsen?

Kyllä. Meidän tapahtumiin saa tulla tutustumaan paikan päälle. Piditkö tapahtumasta? Silloin jäsenyys kannattaa.

Miten minä liityn ja mitä hyötyä siitä on?

Kerhoon liitytytään maksamalla jäsenmaksu ja täyttämällä liittymislomake. Alle 15-vuotiailta vaaditaan lakisääteinen huoltajan suostumus. Liittymällä saat oikeuden käydä jäsenille tarkoitetuissa tapahtumissa ja mukavia jäsenalennuksia yhteistyökumppaneiltamme ja pääset tutustumaan alan harrastajiin.

Mistä saa japanilaista sarjakuvaa ja animaatiota?

Erityisesti Oulussa japanilaista mangaa myyvät Fantasiapelit Oulu (Rautatienkatu 10), jossa tarjonta on enimmäkseen englanniksi, sekä Suomalainen kirjakauppa (Kauppakeskus Valkea, Isokatu 25). Suomeksi käännettyä mangaa saa hyvin varustetuista lehtipisteistä, tavarataloista ja suomalaisista nettikirjakaupoista. Käytettyjä mangapokkareita voi metsästää esimerkiksi paikallisista antikvariaateista. Suomenkielistä animea myydään esimerkiksi tavarataloissa ja verkossa.

Mistä saan lisää tietoa OMAKE:n järjestämistä tapahtumista?

Ajankohtaiset tiedot näkyvät yhdistyksen tiedotuskanavilla. Tule rohkeasti paikan päälle tutustumaan vaikka jo seuraavaan videoiltaan! Hallituslaiset ja kokeneemmat jäsenetkin vastaavat mielellään kerhoa koskeviin kysymyksiin.

Kuinka vaihdan sähköpostiosoitteeni postituslistalle?

Ota yhteyttä sähköpostitse OMAKE:n jäsenvastaavaan ja ilmoita hänelle nimesi, jäsennumerosi sekä vanha ja uusi sähköpostiosoitteesi. Jäsenvastaavan yhteystiedot löydät hallituksen yhteistiedoista.

Comments are closed.